Csajos dolgok rejtelmei Alexandrával | 2017


────


László-Barva Alexandra egy gyönyörű szép feleség és egyben egy fantasztikus blogger. Nagyon régóta olvasom a blogját és mindig is szerettem volna egyszer együtt dolgozni vele. Végül a múlt héten volt szerencsém beszélni vele és  fel kérni, hogy dolgozzunk együtt ezen az igazán csajos  bejegyzésen.
Én igen létrejött egy csajos bejegyzés, ahol kicsit átbeszéltünk pár témát, amivel remélem segítettünk pár tini lánynak. (A témák átbeszélése kicsit interjússá alakult át.)
Szerettünk volna néhány kis ultravalót adni a mostani fiataloknak, remélem sikerült. 
Olvassátok nagy szeretettel!



           "Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél..." 




1. Volt már töredezve a hajad? Mit tudsz ajánlani azoknak a lányoknak, akik hajproblémákkal küzdenek, van erre valami otthoni módszer? 

Szerintem nincs olyan lány, aki a kísérletezések során ne tette volna tönkre a hajszálait, én sem voltam ezzel másként, sőt még a mai napig előfordul, hogy nem olyan állapotban vannak a tincseim, mint szeretném, hiszen a hőkezelés a megfelelő körültekintések mellett is kisebb-nagyobb károkat okozhat. Otthoni módszer a baj bekövetkezte után nem nagyon van ( pedig a fodrász tanulói éveim alatt utánajártam a témának). Első körben érdemes megszabadulna a roncsolódott végektől, utána pedig a megelőzésre fókuszálni, hajápolók, hővédők , és/vagy hajolajak formájában.



2. Szerinted hány éves kortól érdemes hajat festeni ?  

Ez szerintem abszolút igényenként változó. Nyolcadikos osztályig semmiképp sem javaslom, utána pedig úgyis csak a személyiség szab határt. Én áldom az eszem, hogy 16 évesen kikísérleteztem magam a vöröstől, a sötétbarnán át mindent kipróbáltam, így felnőtt koromban nem megyek vállalhatatlanul az utcára, ami esetleg a tiniknek még megengedett lehet. Persze, nem akarok senkit arra biztatni, hogy csinálja utánam, hiszen minél később kezdik , annál jobb, mindössze azt mondom, ha valaki festetni akarja, minden tiltás ellenére is fogja és inkább fiatalon nézzen ki dinkának, mint utána. :D Ma már olyan csekély káros anyagot tartalmazó terméket használnak a szakemberek, hogy nem okozhatnak gondot, ezért ne a bolti kínálattal próbálkozzunk, bízzuk a mesterekre.



3.Rengeteg tini lány vasalja a haját, annak érdekében, hogy divatos, "menők" legyenek. Mit gondolsz erről?  

A tini kor abszolút korszak függő, hisz tininek számít a 13 éves és a 17 egyaránt. Ha a megfelelő mértéket betartják és odafigyelnek az óvintézkedésekre, akkor nincs gond. De minden nap szög egyenesre vasalt hajat varázsolni azt gondolom, teljesen felesleges és hasztalan.


4.Szerinted hány éves kortól ajánlott sminkelni? 

Nagyjából a gimis évek megkezdésével érdemes eljátszadozni a gondolattal. Bőrtípus függő is a kérdés, hisz vannak nagyon problémás arcbőrrel rendelkező lányok, akiket abszolút megértek, ha egy kis alapozót hívnak segítségül a jobb közérzet érdekében. Az én véleményem, hogy 15-16 évesen bőven ráérnek ismerkedni a termékekkel.



5. Milyen számodra az átlagos természetes smink?

Kevés alapozó vagy BB krém, szempillaspirál, bronzosító és egy kellemesen krémes, halvány ajakápoló.



6. Milyen smink termékeket tudnál ajánlani, amik remekül beváltak neked? 

Bevallom, nincs konkrét nagy kedvencem, szeretek próbálkozni különböző márkákkal és termékekkel. A jelenlegi kedvencem a Lovely Gold Highlightere , a Catrice folyékony Camouflage korrektora és az Essence Lash Princess szempillaspirálja. Ezek nélkül nem tudnék most létezni. És igen, ahogy a felsorolásból látszik, nem feltétlen a legdrágább termékek a legjobbak.


7. Bőrápolással kapcsolatos tanácsaid vannak? 

Termékek vásárlása előtt mindenki jól járja körül a bőrtípusát és annak megfelelően vásároljon termékeket. Zsíros bőrre ne kenjen nem oda való krémet és szárazra sem zsíros bőrre valót. És az alapos tisztítás! Legyen egy tökéletes sminklemosónk (esetemben a Perla) és egy ici-pici szennyeződést se hagyjuk lefekvés előtt a bőrünkön.


8. Rengeteg lány van, akik pattanással illetve mitesszerekkel küzdenek, mit tanácsolsz nekik?

Első körben egy jó bőrgyógyászt, mert ő sokat segíthet. Ha ezután sem érnek el nagy változást és nagyon zavarja őket, akkor irány a kozmetikus. Viszont azt mindenki vésse jól az eszébe, hogy nincsen ezzel egyedül és rengetegen küzdenek hasonló problémákkal, egyáltalán nem ciki vagy kellemetlen ezzel foglalkozni és kezelni.


9.. Szerinted milyen egy igazi csajos/nőies lány? 

Nekem a nőiességről abszolút az egyéni stílus és a magabiztos személyiség ugrik be. Lehet valaki inkább fekete szín rajongó vagy eleganciát kedvelő, az mindenkin meglátszik, miben érzi jól magát és az is fog neki jól állni. És természetesen ne akarjuk mindig csak a divatot követni, az alkatunkhoz megfelelően igyekezzünk kiválasztani a megfelelő darabokat.



10. Szerinted létezik  ideális alak egy nő számára ? 

Nem.



11.Szerinted, hogyan kellene viselkednie egy lánynak, hogy nőiesnek nézzen ki ?  

Kedvesség, szerénység, kellemes humor. Ez a titok.
Külsőségekben pedig ápoltság, kifinomultság és a kevesebb néha több elvének szem előtt tartása.



12. Szerinted mikor válik nővé egy lány? 

Amikor rájön arra, hogy nem a külsőségek számítanak.



13. Mit gondolsz a kihívóan öltözködő tinikről?  

Ha az én lányom lenne, biztosan nem lépne ki az ajtón hasonló szerkóban. Lesz még ideje mindenkinek felnőtt korában kiélni a fantáziáit, várjon addig türelmesen.



14.Rengeteg lány van, akik fogyni szeretnének, nekik mit tanácsolsz? Hogyan fogjanak neki, mi motiválja őket? 

Az egészséges étrend, - ami nem feltétlen a diéta, - a mozgatórugója mindennek. 2 naponta intenzívebben sportoljanak és ne lustuljanak , ha választani kell a lift és lépcső között. Az egészbe pedig csak úgy érdemes belefogni, ha maguk miatt akarnak változtatni, ez adja majd a motivációt is.




15. Szerinted mennyire fontos a sport a mindennapokban? 

Nagyon. Napi 15 intenzív mozgás is elég a jobb közérzethez, ennyi ideje pedig mindenkinek van, akár a kedvenc sorozata megnézése közben.




16. Vannak olyan tinik, akik naplót írnak, és vannak olyanok akik csak lázadnak. Szerinted mi lehet ennek az oka?  

A személyiség. Teljesen mindegy, ki milyen környezetben van, mert az én esetemben már rég egy drogos , lepukkant csöves lehetnék és szeretetteljes családi légkörből is kikerülnek kezelhetetlen lázadók. Ki ilyen, ki olyan és ez így van jól.


17. Ha egy lánynak tetszik egy fiú , szerinted hogy közeledjen felé vagy hogyan tudassa vele , hogy tetszik neki? Van ezzel kapcsolatos élményed vagy tanácsod? 

Én abszolút a régimódi hagyományok kedvelői közé tartozom , ezért személy szerint sosem kezdeményeznék. Apró trükkökkel, mint pl. a szemkontaktus, a fiúk tudtára lehet adni, hogy vevők vagyunk az ismerkedésre, de ha ő nem lép, akkor nem a mi emberünk, akármennyire fáj. Ne akarjunk pisisekkel kezdeni, mert az hosszú távon nem lesz kifizetődő. J Bár kissé nyersnek tűnik, de én meg vagyok róla győződve, hogy a mai lányok miatt lettek a srácok olyanok, amilyenek, hiszen buták lennének harcolni értünk és erőfeszítést tenni , hogy megszerezzenek, ha anélkül ugyanúgy megkaphatnak. Akinek Te kellesz, kilincs nélkül is rád rúgja az ajtót.



18. Szerinted mi az ideális kor , amikor is egy lány és fiú között lehet valami "több" is? 

Abszolút nem foglalkozom a korkülönbségekkel. A személyiség nem korfüggő (mutatja ezt,hogy a férjem és köztem 10 év van, az ő javára). Persze, 16 évesen ne akarjunk hozzámenni egy 26 éves férfihoz, (bár erre is láttam már jól működő példát hosszú távon), de 18 éves kor felett abszolút a mi döntésünk. Hogy mikor köszönt be az első szerelem, nehéz megítélni, de gátolni nem célszerű, maximum határokat szabni.



19. Rengetek kiskorú lány él párkapcsolatba. Erről mi a véleményed?  

Kiskorú a legjobb, ha kiskorúval kezd. Mindenkinek el kell kezdenie valahol és bár ritkán tartanak egy életen át a tinédzser románcok, tapasztalatnak tökéletes és a fejlődéshez is elengedhetetlen. De meggondolatlan hülyeségeket lehetőség szerint ne csináljunk.



20. Kiskorú tinik csak azért mennek bele intim kapcsolatba, hogy "menők" legyenek. Erről mit gondolsz, jól vagy rosszul teszik?  

Rosszul. Egyetlen napi hírnévért olyan sebeket ejthetnek magukon, melyek az egész életükre kihatással lehetnek. Ha lehet, inkább kerüljük el és várjuk a megfelelő párra. Csak akkor menjünk bele ezekbe a dolgokba, ha tényleg MI szeretnénk. 



21. Szerinted milyen egy normális/ideális párkapcsolat ?

Mindenkinek mást jelent. Mindenhol lesznek viták és nézeteltérések. A lényeg az, hogy több legyen a boldog órák száma. Hogy mi mire vágyunk és mik az igényeink, azt nekünk kell tisztázni. Ami nélkül nincs értelme, a szokásos klisék, amik örök érvényűek: tisztelet, szeretet, kompromisszum.



22. Rengeteg önbizalom hiányos lány van a világon, akik a mindennapos bántalmazással, csúfolkodással  küzdenek. Mit tanácsolsz nekik? Hogyan legyen önbizalmuk? 

Minden nap nézzenek a tükörbe és mondják azt: Gyönyörű vagyok! Akkor is, ha nem így gondolják és a környezetük sem ezt sugallja. Mert a kisugárzás egy kevésbé jó adottságokkal megáldott embert is szépséggel tudja felruházni és fordítva. Lehet valaki szépségkirálynő, miközben egy megsavanyodott, fintorgó múmia. Szóval mosolyogjatok csajok! Mindig, mindenhol! Az idiótákkal pedig ne foglalkozzatok.



Köszönöm szépen az együttműködést Alexandrának!
Remélem, lesz majd még közös munkánk. 

Alexandrát itt is megtaláljátok: 
FACEBOOK: Pont. Mi, Nők
INSTAGRAM: lb_alexandra


Köszönöm, hogy elolvastad. Várlak vissza!
Illetve minden kommentet szívesen várok!

                                                                       Képek forrása: Tumblr, Instagram


Zsuzsiii




You Might Also Like

0 Comments